Fan vad ni är fina. På julafton.

Nu ska vi bryta ner detta med superi på julafton eftersom det verkar uppröra kreti och pleti till någon form av vansinne som potentiellt skulle kunna vara farligare än den största brakfyllan i världen. Jag tänkte lista några av de löjeväckande argument som ständigt dyker upp så fort någon trångsynt jäkel med skev syn på alkohol och angående dess effekter, öppnar munnen och rapar: ”Julen är baaarnens högtid!! ”

1: ”Varför MÅSTE man ha den där muggen glögg. Om man MÅSTE det är man ju alkållist!!”

Jaha ok. Så är det. Alla vet att de tyngsta alkoholisterna är den där otäcka typen som sparar sig till julafton. Hela året går utan en droppe alkohol och när julafton väl är här släpper allkållisten fram sin sanna sida. Denne visar h*n genom att inta en dryck med låg alkoholhalt vid ett tillfälle under dagen!
Själv undrar jag vad det är som får människor att syssla med julskinka. Varför MÅSTE ni ha denna tillfredställelse? Va? Sådana som ni…Resten av året gömmer ni kasslerskivor mellan koppar och fat och tuggar i er när ingen ser. Det bevisar ni genom att inte avstå julskinkan.

2: ”Man får inte köra bil efter ett glas öl så hur menar ni att man ska kunna ta hand om ett barn??”

Herregud människor. Vad tusan ger ni era barn i julklapp som potentiellt kan ta livet av hela familjer om ni släpper taget om dem i en sekund? (Ni vet det där som kan hända om man inte har konstant uppmärksamhet på vägen eller håller i ratten) Sluta genast med det. Det är ju livsfarligt!! Satsa på leksaker, gåvobrev eller vad som helst.

3: ”Varje jul ringer massor med ledsna barn till bris för att deras föräldrar är berusade och bråkar och slåss! ”

Ja fy satan vad tragiskt det är. Dessa harmoniska föräldrar som lever lyckliga hela året och plötsligt super ner sig varje jul bara för att bråka och slåss. Som en blixt från klar himmel. Det är deras barn som ringer. Faktiskt. Det är inte alls så att de barn som ringer är de barn som faktiskt lever under missbruksförhållanden som tar extrema vändningar under högtider då deras oansvariga kasslertuggande föräldrar låter det gå över styr.

4: ”Barnen kan känna på andedräkten om man druckit bara en enda klunk glögg!”

Lyckliga ungar. Själv blir jag knottrig av att ens tänka på lärarna vars kaffesumpsförpestade andedräkt höll på att sticka ögonen ur huvudet på mig varje gång de böjde sig över min axel och klämde ur sig ett ”hur går det hhhhäär då” som lämnade en brun fläck på ett papper jag sedan helst ville kräkas på.
Helt ärligt. Gör era barn en tjänst och ge dem något att göra som inte går ut på att forska i hur ni luktar i munnen. Ingen frisk och normal unge som lever under friska och normala förhållanden kommer att ens reflektera över att mamma eller pappa luktar glögg istället för julmust.

5: ”…Sedan börjar farbror Bengt plötsligt bli extra kramig och vill talla både här och där efter ett par groggar…”

Sluta genast upp med att bjuda farbror Bengt till julfirandet!! Att talla på barn är ingenting en vuxen människa börjar ägna sig åt pga alkohol. Punkt slut!

Ingen frisk människa förespråkar fylla och spritfest runt barn. Men att tro att en mugg glögg framför Kalle Anka eller ett glas julöl till julbordet är detsamma som fylla, slagsmål ,pedofili och potentiell död….Det är det första tecknet på att man bör låta bli alkoholen. Inte bara på julafton utan alltid. Det är en direkt kränkning mot utsatta barn att bara låtsas om deras verklighet en enda dag på året eller att agera som om den vore viktig bara då. Det är ett hån mot utsatta barn att påstå att det är lidande eller misär när en förälder/farmor eller mormor avnjuter lite glögg framför öppna spisen medan katten spinner i famnen och gungstolen knirrar. Ta nu och begrip, med det lilla förstånd ni måste ha eftersom ni kan gå och andas samtidigt, att det inte är dessa barn som ringer bris. De barn som ringer bris på julafton är barn som förtjänar att uppmärksammas alltid och tas på allvar hela året. För det utsatta barnet är julafton bara ytterligare en hemsk dag. Och för hycklare som inte orkar upprätthålla fasaden övriga dagar på året är julafton lite extra speciell….För visst känner ni er som lite bättre människor när ni bryr er lite extra…Det är ju bara den där enda dagen på året.

Publicerat i Blog. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Lämna Trackback.

6 Responses to Fan vad ni är fina. På julafton.

 1. Maja-Stina säger:

  Hej! Jag är journalist och skulle vilja komma i kontakt med dig. Har du lust att mejla din mejl eller ditt nummer? Hälsar Maja-Stina

 2. Mimmi säger:

  Såklart vi ska bry oss om dessa barn alltid! Men om vi kan, genom att på julafton med andra människor, avstå att bjuda på alkohol kanske vi åtminstone kan ge dessa barn en vit julafton. Ett ljus i mörkret helt enkelt.

 3. Mariohn säger:

  Jag förstår inte. Hur hjälps barn i missbruksfamiljer av att min farmor låter bli att dricka en mugg glögg till kalle anka? De vet väl inte vad hon dricker?

 4. Andre säger:

  Är det något som är så roligt att håna så är det självgoda ”goda” människor som räddar världen med åsikter och facebook-klickande. Kul att se lite nya inlägg!

 5. Jocke säger:

  Bra kåseri!
  Jag fnissade högt för mig själv.

 6. Mariohn säger:

  …och människor som inte har något bättre för sig än att läsa dessa åsikter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.