Öppet brev till den som behöver det!

Eftersom det gapas åt höger och vänster om hur våra politiker bär ansvar för precis allt skit som händer i samhället tänkte jag hjälpa till lite på traven. Man verkar lägga fokus på att få allmänheten att begripa att ingen individ kan ta ansvar för sina egna handlingar. Detta är alltså ett sätt att idiotförklara människor samtidigt som man vill verka sympatisk och förstående. Hur som helst lägger man all energi på att hitta syndabockar på fel ställe och skälla på människor som inte lärt folk att veta hut istället för att faktiskt lära folk att veta hut. Så jag tänkte göra en insats och vända mig till problemet istället för att simma runt den heta gröten i all evighet.

Lektion A: A är en bokstav. Den första i alfabetet. Man kan ofta se den på en läkerol. Läkerol är en halstablett. Sådana kan man äta istället för att knarka. Missförstå mig inte nu. Jag försöker inte inkräkta på den fria viljan. Jag erbjuder ett alternativ! Bokstaven A brukar man kunna vid ca 2 års ålder. Om man har föräldrar som skiter fullständigt i en får man istället möjlighet att lära sig både bokstaven A och många andra spännande krumelurer i den skola vi enligt lag är obligerade att gå till när vi fyller sju. Detta är en möjlighet vi bör ta vara på och vara tacksamma över. Därför är det direkt olämpligt att bära vapen i skolan. Att störa sina klasskamrater genom att sticka en kniv i dem är alltså en av många saker som är fel, inte ok, ajabaja, dumheter, förbjudet. Om inget av föregående uttryck känns bekant eller begripligt kan man göra världen en tjänst och sticka sig själv. Det är ok.

Lektion B: B är bokstaven som kommer efter A i alfabetet. Vi kan lära oss en liten ramsa för att öva på bokstaven B. Bränn Bara Bilar som du har Betalt för själv och gör det inte i Bostadsområden. Att betala för något själv innebär att man tjänar sina egna pengar innan man använder dem . Stopp och läs vidare. Att tjäna sina egna pengar är inte detsamma som att ta någon annans pengar. Hur dumt det än låter måste man göra sig förtjänt av pengar för att de ska bli ens egna. Det är så de flesta människor gör. De går till ett ställe som de ofta kallar för sin ”arbetsplats”. Det är en plats där de utför olika sysslor och får ekonomisk ersättning som tack för detta. Gamla människor slipper. De har ofta lagt ner tid och energi på att göra det i sisådär 40-50 år så att vi andra ska ha en värld att växa upp i. När de blir gamla måste de få vila. Då är det styggt att ta deras pengar från dem. Det är också styggt att ta pengar från yngre människor. Det kallas att stjäla och det är ett lagbrott. Ägnar man sig åt sådant är man en tjuv. Ingen tycker om tjuvar. Får man inget arbete måste man alltså fortsätta att försöka. Det finns mycket man kan göra för att öka sina chanser. Att gå till skolan är en sådan sak. Att faktiskt söka jobb är en annan. Det enda som är säkert är att få människor blir anställda medan de eldar upp bilar eller rånar sina medmänniskor. Det är inte konstruktivt alls.

Lektion C: C är bokstaven som kommer efter B i alfabetet. Cykel är ett ord som börjar på C. Du måste cykla på din egen cykel. Om du vill cykla på någon annans cykel måste du först fråga snällt. Om personen som äger cykeln säger att du får cykla på den får du lov att göra det men du måste lämna tillbaka cykeln när personen i fråga vill ha den igen. Cykeln måste vara i samma skick som när du fick lov att använda den och det räknas inte om du höll i ett vapen när du frågade om du fick använda den. Om cykeln står stilla någonstans och det finns ett lås på den så betyder det nästan alltid att du inte får lov att cykla på den. Det hjälper inte om du själv plockar bort låset. Du får inte ändå. Det kan kännas tråkigt men det får du inte visa genom att slå sönder cykeln. Den är någon annans!

Lektion D: D är bokstaven som kommer efter C i alfabetet. Ordet Dum börjar på D. Du är dum om du inte begripit något av det jag skrivit ovan. Det kan du rätta till genom att lära dig något av det och följa mina instruktioner.

Slutsats och sammanfattning: Det vimlar av människor som inte kommer att ha någon nytta av detta. Det vimlar också av människor som uppenbarligen behöver lära sig ett och annat. Saker som borde vara självklara men som uppenbarligen inte är det. Det funkar inte att enbart peka finger på myndigheter och skylla ifrån sig. Nu kan ingen längre komma och säga att det är politikernas fel att människor inte kan skilja rätt från fel. Jag har precis berättat det. Jag tänker fortsätta medmina lektioner och det går givetvis bra att bomba min inbox med diverse klagomål angående min avsaknad av empati och förståelse för de stackars människor som behöver lära sig hur man inte uppför sig. Detta var inte en debatt om hur det kommer sig att samhället ser ut som det gör. Detta var den skopa vett som ingen vågar dela ut.

Publicerat i Blog. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Lämna Trackback.

7 Responses to Öppet brev till den som behöver det!

 1. Paddy säger:

  Hej.
  Du är helt jävla fantastisk.
  Hejdå!

 2. li säger:

  Ja det är du!! Skriv mer mer mer..

 3. Smecker säger:

  Lektion L: Bokstaven L återfinns i början och nära slutet av ordet Landstingspolitiker, vilket vi har +4700 av i riket. Bokstaven L återfinns inte i någon grundsiffra, men i orden partiLakej och LurendjävLadrejare. Och ansvarsfördeLning. Kanske snarare antiansvarsfördeLning. Bokstaven L återfinns inte i ordet avskeda, men i ordet avLiva. Case cLosed.

  Jag vet, kunde inte Låta bLi.

 4. Gustav säger:

  Ha, det var en rolig läsning. Kan göra mer än att hålla med.

 5. Lotta Lök säger:

  Ha ha, fan va uppfriskande blogg bland alla svankande bimbos och vita hem med väggord. Skönt att se att man inte är den ENDA grinkärringen i världen. Återkommer! :)

 6. Mariohn säger:

  Jag uppskattar det mycket :-)

 7. Carl-Fredrik säger:

  Efter 5 år har jag hittat min blogg som jag vill följa!! Hoppas verkligen att du fortsätter. Mer!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.